trhpraceplus.eu

Pracovné stretnutie KOZ a ÖGB

Pokračovanie projektu cezhraničnej spolupráce

 

Právne poradenstvo v slovenčine poskytujúce pracovnú a sociálnoprávnu pomoc pre pracovníkov migrujúcich za prácou, výzva spoločného trhu práce, zlepšenie cezhraničnej spolupráce úradov a sociálnych partnerov s cieľom zamedziť zneužívaniu zamestnancov a systémov sociálneho zabezpečenia na Slovensku i v Rakúsku, odvetvové stretnutia odborových zväzov pre posilnenie odborovej spolupráce, to je ťažiskom pokračovania projektu cezhraničnej spolupráce, na ktorej sa dohodli zástupcovia rakúskej odborovej centrály ÖGB, Konfederácie odborových zväzov SR a OZ v nej združených. Na pracovnom stretnutí 21.8.2012 v Bratislave sa podrobne zaoberali novým projektom "Trh práce +". Aj na základe pozitívneho ohlasu naň z oboch strán zaznela a bola sformulovaná potreba ďalšieho rozvoja regionálnej spolupráce a sociálneho partnerstva bratislavského a trnavského kraja s Viedňou a Dolným Rakúskom. Projekt by sa mal naplno rozbehnúť v dohľadnej dobe a trvať do konca marca 2014. Podľa viceprezidenta KOZ SR pre odborovú politiku Jaroslava Kordeka budú jednotlivé formy aktivít odborových zväzov zo slovenskej i rakúskej strany predstavovať konferencie, semináre, návštevy podnikov a organizácií a ,samozrejme, ťažiskové zameranie pracovnoprávnej a sociálnej pomoci na trhu práce.

Okrem toho sa budú účastníci z oboch strán Dunaja v rámci projektu zaoberať podporou rovnosti príležitostí na trhu práce, posilnením zastúpenia zamestnancov v rámci európskych podnikových rád, takisto posilnením sociálneho partnerstva, ale aj vydávaním publikácií s pracovným a sociálnoprávnym obsahom, organizovaním informačných podujatí k pracovnému právu a sociálnemu zabezpečeniu.

Na najbližšom stretnutí  19. septembra v Bratislave by mali obe strany verifikovať návrh predložených aktivít a stanoviť termíny ich realizácie. 

Wir sind für Sie Da!
Österreichischer Gewerkschaftsbund
Johann-Böhm-Platz 1
A-1020 Wien
Telefon: +43 / 1 / 534 44 39
e-Mail: oegb@oegb.at
© Österreichischer Gewerkschaftsbund | Impressum | Nutzungsbedingungen | Datenschutz | Inhalt