trhpraceplus.eu

Odvetvové stretnutie v oblasti vodného hospodárstva

OZ DLV a GdG-KMSfB

Dňa 29.10.2013 sa opätovne stretli zástupcovia odborového zväzu GdG-KMSfB (Gewerkschaft der Gemeindebediensteten, Kunst, Medien, Sport und freie Berufe – Odborový zväz zamestnancov obcí, umenia, médií, športu a samostatne zárobkovo činných osôb) a zástupcovia zamestnancov z viedenského Magistrátu 31 so zástupcami OZ DLV v Bratislave, aby nadviazali na zaujímavú výmenu informácií, ktorá sa konala dňa 06.06.2013.

Kolegyne a kolegovia z Viedne mohli tak bližšie spoznať sekciu vodného hospodárstva z OZ DLV. Okrem iného sa dozvedeli, že má 12.000 členov a päť kolektívnych zmlúv a že ide o štátnu firmu, ktorá má 3.500 zamestnancov. Nasledovala návšteva Bratislavskej vodárenskej spoločnosti, kde sa účastníčky a účastníci stretnutia dozvedeli viac o dispečingu a vodných zdrojoch. Taktiež sa mali možnosť porozprávať s vedúcim divízie ČOV, Vladimírom Kvassayom, s ktorým si čističku nasledovne prehliadli.

Pri spoločnom obede sa účastníci dohodli na dvojdňovej konferencii, počas ktorej by mohli prehĺbiť debatu doterajších stretnutí. Záverom tohto zaujímavého dňa bola prehliadka Vodárenského múzea.

Wir sind für Sie Da!
Österreichischer Gewerkschaftsbund
Johann-Böhm-Platz 1
A-1020 Wien
Telefon: +43 / 1 / 534 44 39
e-Mail: oegb@oegb.at
© Österreichischer Gewerkschaftsbund | Impressum | Nutzungsbedingungen | Datenschutz | Inhalt