trhpraceplus.eu

Odvetvové stretnutie v oblasti stavebníctva

IOZ a GBH

Dňa 11.11.2013 sa opäť stretli zástupcovia odborových zväzov z oblasti stavebníctva – IOZ (Integrovaný odborový zväz) a GBH (Gewerkschaft Bau-Holz – Odborový zväz stavebníctva a drevárskeho priemyslu), tentokrát na pôde Slovenska, aby pokračovali vo výmene informácii.

Stretnutie začalo v centrále IOZ, kde sa rakúske kolegyne a kolegovia dozvedeli viac o ochrane zdravia a bezpečnosti pri práci. O samotnej téme, ako aj o priebehu kontroly a riešení zistení referoval vedúci oddelenia Bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci Jaroslav Pobela a inšpektor bezpečnosti práce z Národného inšpektorátu práce Ing. Miroslav Kobela. Nasledovne informovali kolegyne a kolegovia z GBH o systéme ochrany bezpečnosti pri práci v Rakúsku. Hlavnou témou nasledovnej diskusie bola nelegálna práca a možnosti jej riešenia.

Z centrály IOZ sa účastníčky a účastníci stretnutia presunuli do firmy HOLCIM, a.s. v Rohožníku, kde ich privítal predseda ZO IOZ Stanislav Doležal. Jeho kolega porozprával histórii a vývoji, o súčasných pobočkách a o výrobe cementu. Po diskusii na tému sociálny dialóg si mohli kolegovia a kolegyne prezrieť areál podniku.

Po návšteve firmy HOLCIM, a.s. nasledoval spoločný obed, na ktorom pokračovala diskusia o témach, ktoré odzneli počas tohto zaujímavého a na program bohatého dňa.

Wir sind für Sie Da!
Österreichischer Gewerkschaftsbund
Johann-Böhm-Platz 1
A-1020 Wien
Telefon: +43 / 1 / 534 44 39
e-Mail: oegb@oegb.at
© Österreichischer Gewerkschaftsbund | Impressum | Nutzungsbedingungen | Datenschutz | Inhalt