trhpraceplus.eu

Rokovanie odborových zväzov verejnej správy

18. a 19. október 2012

Účastníkov rokovania zo Slovenska, Čiech a Rakúska privítali Thomas Kattnig, medzinárodný sekretár Odborového zväzu zamestnancov komunálnych služieb Rakúska – umenie, médiá, šport, slobodné povolania (GdG-KMSfB) a Richard Holzer, zástupca predsedu Rakúskeho odborového zväzu služieb – frakcie sociálno-demokratických odborárov a odborárok (GÖD-FSG). Po uvítaní nasledovalo krátke predstavenie jednotlivých zúčastnených.

Slovensko reprezentovali zástupcovia OZ zdravotníctva a sociálnych služieb, OZ drevo, lesy, voda, OZ KOVO, Energeticko-Chemického OZ, Plynárenského OZ a OZ hasičov. Predmetom diskusie boli odborové organizácie v účastníckych krajinách ako aj aktuálna politicko-ekonomická situácia. Diskutovalo sa o ďalšej spolupráci odborov v súvislosti s aktuálnymi sociálnymi a ekonomickými výzvami a to na horizontálnej úrovni, ako aj na úrovni sekcií. Na záver dňa prebiehali rozhovory v užšom kruhu. 

Na ďalší deň sa preberali aktuálne témy a výzvy ohľadne EPSU (Európskej federácii odborových organizácií verejnej správy) a PSI (Verejné služby International).
 

 

Wir sind für Sie Da!
Österreichischer Gewerkschaftsbund
Johann-Böhm-Platz 1
A-1020 Wien
Telefon: +43 / 1 / 534 44 39
e-Mail: oegb@oegb.at
© Österreichischer Gewerkschaftsbund | Impressum | Nutzungsbedingungen | Datenschutz | Inhalt