trhpraceplus.eu

Odvetvovové stretnutie odborových zväzov pôšt a návšteva triediaceho centra balíkov

7. a 8. november 2012

Slovenskí odborári z OZ PAL navštívili v dňoch 7.-8.novembra 2012 Viedeň, aby sa v rakúskej  Post AG informovali o mzdovej politike firmy a to z hľadiska kolegov odborárov, ako aj z hľadiska firmy a personálneho oddelenia.

43 návštevníkov zo Slovenska bolo nadšených prednáškou kolegu Gerharda Fritza, konateľa post.sozial. Dozvedeli sa veľa o sociálnych a mnohých ďalších úlohách post.sozial a z prednášky si odniesli mnohé pozitívne podnety a nápady.

Ešte v ten istý deň popoludní sa konala prehliadka triediaceho centra balíkov. Ďakujeme veľmi pekne Andrei Koller a jej spolupracovníkom z triediaceho centra, ktorí celú Post AG a najmä triediace centrum veľmi pútavo prezentovali. Následne nás  centrom previedli a slovenskí kolegovia si mohli prezrieť  napríklad automat na podávanie balíkov.

Večer sme na pozvanie post.sozial strávili v typickej viedenskej vinárni.

Na druhý deň, 8. novembra, referoval predseda GPF Helmut Köstinger o mzdovej politike resp. mzdových systémoch spoločnosti Österreichische Post AG, počnúc rakúskym zákonom o služobnom pomere štátnych zamestnancov, cez služobný poriadok až po kolektívne zmluvy pre nových zamestnancov.  Následne hovoril o reálnom čase  v súvislosti s doručovaním. Veľký záujem Slovákov o témy sa dal pozorovať na množstve príspevkov a prihlásení do diskusie.

Kolegovia a kolegyne zo slovenského odborového zväzu pôšt, predovšetkým predsedníčka Žofia Lehotská boli za možnosť takejto výmeny skúseností cez projekt Trh práce+ veľmi vďační. Dúfame, že si domov odniesli mnohé podnety, ktoré budú môcť úspešne zrealizovať v praxi.

Wir sind für Sie Da!
Österreichischer Gewerkschaftsbund
Johann-Böhm-Platz 1
A-1020 Wien
Telefon: +43 / 1 / 534 44 39
e-Mail: oegb@oegb.at
© Österreichischer Gewerkschaftsbund | Impressum | Nutzungsbedingungen | Datenschutz | Inhalt