trhpraceplus.eu

Výmena informácií členov regionálnej rady ÖGB a KOZ SR

Ďalšia spolupráca je vítaná

Dňa 3. marca sa uskutočnila výmena informácií medzi členmi regionálnych rád z ÖGB Schwechat, ÖGB Gänserndorf a KOZ SR z Bratislavského a Trnavského samosprávneho kraja. Okrem iného sa tohto stretnutia zúčastnil zástupca z Komory pre robotníkov a zamestnancov z Dolného Rakúska (AK Niederösterreich) a zástupca predsedu zamestnaneckej rady z firmy OMV.

Účastníčky a účastníci zo Slovenska sa dozvedeli viac o štruktúre Rakúskeho odborového zväzu (ÖGB), ako aj o jeho spolupráci s regionálnymi štruktúrami – krajskými organizáciami a okresnými sekretariátmi. Taktiež sa informovali o funkcii a štruktúre Komory pre robotníkov, ako aj o jej úlohe v sociálnom mieri. Blízkosť sídla rafinérie OMV a letiska Viedeň viedli k tomu, že sa sekretariáty ÖGB a Komory pre robotníkov a pracovníkov stali prvými kontaktnými miestami pre členov, ktorý hľadajú pomoc (samotné letisko Viedeň zamestnáva 18 000 ľudí).

Kolegyne a kolegovia z Rakúska sa zasa dozvedeli viac o práci slovenských krajov s odborovými zväzmi a jednotlivými úradmi. Jedna z otázok viedla k porovnaniu informácií a zistilo sa, že firmy podávajú nesprávne informácie. To uistilo všetkých zúčastnených v tom, aká je dôležitá spolupráca medzi zamestnaneckými organizáciami.

Po návšteve v Dolnom Rakúsku sa presunuli slovenské kolegyne a kolegovia do Viedne, kde im bola predstavená práca jednotlivých oddelení a referátov v centrále ÖGB.

Wir sind für Sie Da!
Österreichischer Gewerkschaftsbund
Johann-Böhm-Platz 1
A-1020 Wien
Telefon: +43 / 1 / 534 44 39
e-Mail: oegb@oegb.at
© Österreichischer Gewerkschaftsbund | Impressum | Nutzungsbedingungen | Datenschutz | Inhalt